Video șocant. Momentul în care un polițist împușcă un tânăr de culoare, surprins de camera atașată de uniforma ofițerului

Data actualizării: Data publicării:
politist arma
Arma cu care a tras polițistul. Sursă foto: YouTube

Momentul în care un polițist din Washington DC împușcă un tânăr de culoare care nu s-a supus somației a fost surprins de camera video atașată de uniforma ofițerului. Incidentul a dus la proteste în capitala SUA. Departamentul de Poliție al metropolei a difuzat înregistrarea scenei.

Incidentul a avut loc miercuri, în Washington DC. Poliția fusese sesizată privind prezenţa unor „bărbaţi înarmaţi la bordul unui vehicul”. Când s-au apropiat de mașină, doi dintre ocupanți au luat-o la fugă, cu poliția pe urmele lor. Unul dintre polițiști a tras un foc de armă, ucigând un tânăr de 18 ani, Deon Kay, care se îndrepta spre polițist fluturând o armă, după a descris departamentul de poliție incidentul.

A doua zi, poliția a făcut publică înregistrarea video de pe camera atașată la uniforma polițistului care a tras. În înregistrare se vede cum polițistul coboară din mașină și începe să alerge strigând „Nu mișca! Nu mișca!”. În cadru apare în fața polițistului un tânăr de culoare, în maieu alb, care, la filmarea cu încetinitorul, se vede că are un pistol în mâna dreaptă. El face o mișcare cu mâna în care țina arma, moment în care polițistul trage, iar victima se prăbușește la pământ. Ulterior, Deon Kay a murit la spital.

Poliția a afirmat că tânărul „flutura” arma, dar în realitate el a aruncat-o, vrând probabil să scape de ea după ce s-a văzut înconjurat de poliție. Totul s-a petrecut cu repeziciune, întreaga secvență, de la coborârea polițistului din mașină până când a tras cu arma, durând câteva secunde.

De altfel, după ce a tras, polițistul a început să caute arma aruncată de Deon Kay, pe care a găsit-o în iarbă, la câțiva metri de locul incidentului. În acest timp, unul dintre colegii săi a rămas lângă victima căzută la pământ.

Împușcarea lui Deon Kay a declanșat proteste la Washington. Incidentul nu este singular, mai mulți bărbați de culoare fiind împușcați de poliție, inclusiv Jacob Blake, ceea ce a declanșat proteste violente în mai multe orașe americane.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tânărul Deon Kay avea o armă asupra asupra lui. Sursa foto: YouTube
Tânărul Deon Kay avea o armă asupra asupra lui. Sursa foto: YouTube

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri