„Sunt distrusă”. Drama unei mame al cărei fiu a murit în închisoare din cauza unor medicamente prescrise de un medic

Data publicării:
maini pe gratii in inchisoare
Foto: Guliver/Getty Images

O femeie din Marea Britanie a vorbit în fața unei instanțe despre drama prin care a trecut când fiul ei a murit în închisoare, din cauza unei „combinații” de medicamente prescrise de un medic, relatează Manchester Evening News.

Michael McDonagh, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit mort în închisoarea HMP Forest Bank din Anglia, în februarie 2019. Potrivit anchetei, bărbatul lua o serie de medicamente pentru probleme de sănătate mintală, inclusiv schizofrenie, anxietate și depresie, precum și pentru a trata dependența de droguri.

Mama lui, Margaret Pomeroy, spune că este „distrusă total” după moartea fiului ei, despre care spune că era un „băiat grijuliu”, cu un zâmbet care lumina camera în care intra”.

„Mă doare fizic să nu pot să-l văd, să-l ating, să-i simt mirosul sau să-l aud”, a spus ea în timpul anchetei.

„Mă simt total distrusă”, a continuat femeia.

Ea a spus instanței că „nu înțelege” cum de a murit fiul ei în timp ce era în mâinile „celor care ar fi trebuit să aibă grijă de el”.

„Nu vreau ca nicio altă familie să treacă prin ceea ce am trecut noi. Sunt recunoscătoare în fiecare zi pentru timpul pe care l-am petrecut cu el”, a spus Pomeroy.

Medicul patolog Naomi Carter a spus în instanță că autopsia a arătat că McDonagh a murit de bronhopneumonie după o „depresie” a sistemului său nervos, care a fost probabil cauzată de o „combinație” de medicamente.

Raportul toxicologic a constatat că în sângele bărbatului erau urme de mirtazapină, pregabalină, olanzapină și metadonă - toate acestea fiind prescrise de un medic. Legiștii au găsit, de asemenea, quetiapină, substanță pentru care nu avea rețetă, dar nu au putut identifica niciun medicament anume ca fiind cauza morții.

Un medic i-a prescris lui McDonagh metadonă cu doar câteva zile înainte de moartea sa, pentru a face față simptomelor de sevraj, după ce a recunoscut că a luat un opioid.

„Efectul cumulativ al acestor medicamente a fost de a-i deprima sistemul nervos”, a spus patologul, care a adăugat că nu au existat semne de agresiune fizică sau alte răni pe corpul lui.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri