Surse: De ce s-a prăbușit elicopterul în care se afla conducerea ministerului de interne de la Kiev

Data actualizării: Data publicării:
Brovary school tragedy
Potrivit Serviciului pentru Situații de Urgență, 14 persoane, inclusiv copii, au murit în accident. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE 19:30 Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale a declarat, marți, că este încă prea devreme pentru a trage concluzii despre cauzele tragediei de la Brovari, după ce în presa din Ucraina au apărut informații despre o eroare de pilotaj care a dus la accidentul de elicopter.

„Este ciudat să citești despre o astfel de „eroare”. Comisia guvernamentală pentru investigarea acestei tragedii funcționează, SBU și Serviciul Securității Statului sunt parte a anchetei, poliția se alătură anchetei ca parte a unui grup de investigații. Cum poți trage concluzii fără a avea rezultatele examinărilor care durează mai mult de o zi?”, a declarat Mariana Reva, după apariția unor informații referitoare la cauza accidentului de elicopter.

„Încă o dată, vă cerem să aveți încredere doar în informațiile de la oficiali și nu în diverse „surse” anonime”, a adăugat ea, potrivit RBC.


-Știrea inițială-

O eroare de pilotaj din cauza ceții dense a fost motivul prăbușirii elicopterului în care se afla conducerea ministerului de interne ucrainean, peste o grădiniță din Brovari, regiunea Kiev, a informat marți publicația Strana, care citează o sursă din ministerul de interne. În accident a murit ministrul de interne Denis Monastirski.

Pilotul elicopterului zbura prea jos în condiții de vizibilitate limitată - în ziua aceea era ceață densă - și a observat prea târziu o clădire înaltă. După ce a văzut clădirea, pilotul a făcut un viraj brusc și aeronava a căzut peste o grădiniță din apropiere.

Potrivit unei surse din Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina, pilotul a ales această rută din cauza temerilor de atacuri cu rachete din Belarus. 

Potrivit presei, aceasta este concluzia anchetei preliminare. Din anchetă reiese și că luminile de avertizare de pe clădire au fost oprite din cauza întreruperilor de curent.

Un elicopter al Serviciului de Stat Ucrainean pentru Situații de Urgență, care transporta oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne ucrainean, s-a prăbușit peste o grădiniță din Brovari, în regiunea Kiev, pe 18 ianuarie.

Printre victimele accidentului se numără ministrul de Interne Denis Monastirski, prim-adjunctul său Evgheni Ienin și secretarul de stat al ministerului, Iuri Lubkovici. Potrivit Serviciului pentru Situații de Urgență, 14 persoane, inclusiv copii, au murit, iar alte 25 de persoane au fost rănite. Cauza oficială a accidentului nu a fost încă făcută publică.

Vezi și Imagini din grădinița lovită de elicopterul prăbușit lângă Kiev. "Am văzut o lumină roșie-portocalie, apoi totul s-a întunecat"

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...