Surse: Vladimir Putin va candida ca independent pentru un nou mandat prezidențial

Data publicării:
vladimir putin deschide o ușă
Vladimir Putin are 71 de ani. S-a născut pe 7 octombrie 1952, la Leningrad. Sursa foto: Profimedia Images

Vladimir Putin va candida din nou la președinția Rusiei, dar ca independent, cu o bază largă de suport, și nu din partea partidului Rusia Unită, chiar dacă are sprijinul total al acestuia, au informat sâmbătă agențiile de presă ruse, citând surse dintre susținătorii acestuia, relatează Reuters.

Un grup de inițiativă format din peste 700 de politicieni și personalități din lumea sportivă și culturală s-a întâlnit sâmbătă la Moscova și a susținut în unanimitate nominalizarea lui Putin ca și candidat independent, au declarat agențiile de presă ruse.

Putin, care a fost la putere fie ca președinte, fie ca prim-ministru de mai bine de două decenii, a anunțat că va candida pentru încă un mandat de șase ani în martie anul viitor, în cadrul unor alegeri pe care se așteaptă să le câștige.

Putin nu va candida din partea partidul de guvernământ Rusia Unită (UR), chiar dacă are sprijinul complet al acestuia, ci ca independent, a declarat Andrei Turchak, un înalt oficial al partidului UR, citat de agenția de presă RIA.

„Peste 3,5 milioane de membri și susținători de partid vor lua parte activ la campania electorală”, a spus RIA, citat de Turchak, menționând că Putin a fost unul dintre fondatorii Rusiei Unite.

Serghei Mironov, un politician de rang înalt din partidul Rusia Justă care îl susține pe Putin, a fost, de asemenea, citat de RIA că a spus că Putin va candida ca independent și că vor fi strânse semnături în sprijinul său.

Pentru Putin, în vârstă de 71 de ani, alegerile sunt o formalitate: cu sprijinul statului, al presei de stat și aproape nicio disidență publică, el este sigur că va câștiga.

Susținătorii lui Putin spun că acesta a restabilit ordinea, mândria națională și o parte din influența pierdută de Rusia în timpul haosului colapsului sovietic și că războiul său din Ucraina - ceea ce Putin numește o „operație militară specială” - este justificat.

O represiune de ani de zile împotriva oponenților și criticilor, întărită de noi legi privind „știrile false” și „discreditarea armatei”, i-a trimis pe criticii și oponenții războiului la închisoare pentru periode lungi sau i-a obligat să fugă în străinătate, iar astfel numărul celor care protestează s-a micșorat constant.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri