Talibanii spun că vor să colaboreze cu Occidentul în „combaterea terorismului și eradicarea traficului de opiu”

Data actualizării: Data publicării:
Zabihullah Mujahid purtătorul de cuvânt al talibanilor la o conferință de presă
Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor. Foto: Profimedia Images

Talibanii spun că își doresc să colaboreze cu Occidentul și încearcă din nou să arate că sunt „mai moderați” față de perioada în care au mai condus Afganistanul la mijlocul și sfârșitul anilor 1990. Într-un prim interviu pentru o publicație occidentală, purtătorul de cuvânt al talibanilor susține că gruparea militantă își dorește să colaboreze cu țările occidentale în domenii precum „combaterea terorismului, reducerea numărului de refugiați și eradicarea traficului cu opiu”.

În ciuda situației extrem de tensionate de la aeroportul din Kabul și a conflictului de 20 de ani pe care l-au purtat cu forțele misiunii occidentale, Mujahid și-a exprimat speranța că talibanii vor „construi relații bune cu comunitatea internațională” susținând că își dorește cooperare în domenii precum „combaterea terorismului, reducerea numărului de refugiați șieradicarea traficului cu opiu”.

Zabihullah Mujahid a dat un interviu pentru The New York Times. În același interviu, el a spus că muzica în public va fi interzisă în Afganistan, pentru că „muzica nu este permisă în Islam”, dar că speră că oamenii vor „accepta noile reguli fără a se recurge la presiuni”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri