Tensiuni la summitul Comunității Politice Europene: Premierul grec a părăsit dineul în timpul discursului lui Erdogan

Data publicării:
recep tayyip erdogan sustine un discurs
Premierul grec a părăsit dineul oficial al summitului Comunității Politice Europene când Erdogan a rostit o alocuțiune Foto: Profimedia Images

Tensiunile dintre Grecia şi Turcia au cunoscut un nou episod joi seară, la Praga, la primul summit al Comunității Politice Europene, un for de dialog între UE și partenerii săi din Europa. Potrivit preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a părăsit dineul oficial al reuniunii în timpul discursului său, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Am ţinut un discurs, domnul a părut foarte inconfortabil. Din cauza acestui disconfort şi în ciuda etichetei, nu ştiu cine i-a dat permisiunea, probabil preşedintele..., dar a ieşit afară şi a vorbit. A spus că am folosit expresii oarecum dure. Dar nu este nimic grav”, a vrut să tempereze situaţia preşedintele Turciei.

Cu toate acestea, potrivit acestuia, „nu este nimic de discutat” cu Grecia, deși între cei doi vecini din Marea Egee se acumulează tensiuni. „Nu avem ochii aţintiţi asupra teritoriului nimănui, nu vrem tensiuni cu vecinii noştri, dar deocamdată, nu avem ce discuta cu Grecia”, a insistat el. „Politica Greciei se bazează pe minciuni, nu are nimic sincer”, a acuzat Erdogan.

Tensiunile tradiționale ale relaţiei dintre Ankara şi Atena au sporit în ultima vreme, după ce Ankara a avut o retorică foarte vehementă ca urmare a unei desfăşurări militare pe două insule greceşti aflate foarte aproape de ţărmurile sale.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri