Video Cum au „hărțuit” avioanele rusești Suhoi trei drone americane Reaper deasupra Siriei

Data actualizării: Data publicării:
Avioane rusești Suhoi Su-35 hărțuiesc drone americane MQ-9 Reaper deasupra Siriei
Avioane rusești Suhoi Su-35 hărțuiesc drone americane MQ-9 Reaper deasupra Siriei. Sursa gif: Twitter/US AFCENT

Avioane de vânătoare ruseşti Suhoi Su-35 au hărţuit dronele americane care efectuau o misiune împotriva jihadiştilor în spaţiul aerian sirian, a declarat miercuri un comandant american citat de AFP, informează news.ro.

„În timp ce trei drone americane MQ-9 efectuau o misiune împotriva unor ţinte ale Statului Islamic, trei avioane de vânătoare ruseşti au început să hărţuiască dronele”, a declarat într-un comunicat generalul locotenent al Forţelor Aeriene americane Alexus Grynkewich.

Armata americană a dat publicităţii şi o înregistrare video cu incidentul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Avioanele de vânătoare ruseşti au lansat rachete de semnalizare în faţa dronelor americane, obligându-le pe acestea din urmă să le evite, iar un pilot rus a folosit postcombustia în faţa unuia dintre aparatele MQ-9, „reducând capacitatea operatorului de a pilota în siguranţă aeronava”, a afirmat generalul Grynkewich.

„Aceste evenimente sunt încă un exemplu de acţiuni neprofesioniste şi periculoase ale forţelor aeriene ruseşti care operează în Siria, care ameninţă siguranţa atât a forţelor americane, cât şi a celor ruseşti”, a declarat Alexus Grynkewich, cerând Moscovei să „pună capăt acestui comportament iresponsabil”.

În luna martie, o dronă Reaper s-a prăbușit în Marea Neagră, după ce un avion de luptă rusesc Suhoi a acroșat drona în cadrul unui incident care a provocat tensiuni între Washington și Moscova.

Drona a căzut în apele internaționale la peste 100 de kilometri sud-vest de Crimeea, spun oficiali americani, care au confirmat pentru CNN că rușii au ajuns în locul în care s-a prăbușit în Marea Neagră. Drona a căzut într-o parte a Mării Negre, care este probabil o adâncime de peste 1.600 de metri. SUA au șters de la distanță datele sensibile de software ale dronei MQ-9 care s-a prăbușit în Marea Neagră, pentru a împiedica Rusia să colecteze informații secrete.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri