Video Armata SUA a publicat filmarea cu momentul în care drona americană este atacată de avioanele de vânătoare rusești

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (3)

Armata SUA a dat publicității înregistrarea video a momentului în care dorna americană MQ-9 Reaper este atacată de avioanele de vânătoare rusești. 

În imagini se vede cum avioanele rusești eliberează combustibil peste drona spion care pierde din semnalul video. În ultimele cadre surprinse de camerele de la bordul dronei, poate fi observată elicea avariată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comandamentul European al SUA precizează că imaginile publicate sunt imagini declasificate ale unei aeronave rusești Su-27 care efectuează o interceptare nesigură/neprofesionistă a unei drone MQ-9 a forțelor aeriene americane în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, pe 14 martie.

De asemenea, este publicat și desfășurătorul incidentului.

Incidentul este „parte dintr-un tipar de acțiuni agresive, riscante și nesigure” ale piloților ruși în spațiul aerian internațional, a declarat miercuri secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

„Avem dovezi video ale incidentului. Nu știm dacă drona a fost lovită intenționat, știm că drona a fost interceptată intenționat, că comportamentul total neprofesionist și nesigur a fost unul intenționat. Contactul fizic, nu sunt sigur că a fost intenționat, rămâne de văzut. Ce vă pot spune cu siguranță este că avem dovezi clare ale incidentului, care a fost foarte agresiv, avem dovezi video cu combustibilul eliberat de avioanele rusești, și așa mai departe”, a precizat șeful Statului Major Interarme al SUA, Mark Milley, care susține că Statele Unite nu caută un conflict militar cu Rusia. „Incidente se mai întâmplă. Și în mod clar, nu căutam un conflict militar cu Rusia”, adaugă el. 

Drona a căzut în apele internaționale la peste 100 de kilometri sud-vest de Crimeea, spun oficiali americani, care au confirmat pentru CNN că rușii au ajuns în locul în care s-a prăbușit în Marea Neagră.

Drona a căzut într-o parte a Mării Negre, care este probabil o adâncime de peste 1.600 de metri, a spus generalul Mark Milley, făcând extrem de dificil orice efort de recuperare. De asemenea, SUA nu au nave în Marea Neagră, ceea ce îngreunează operațiunea de recuperare a dronei.

SUA au șters de la distanță datele sensibile de software ale dronei MQ-9 care s-a prăbușit în Marea Neagră, pentru a împiedica Rusia să colecteze informații secrete, au declarat miercuri doi oficiali americani citați de CNN.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri