Trump spune că ar putea fi pus sub acuzare săptămâna asta. A fost informat că e suspectul principal în cazul revoltei de la Capitoliu

Data publicării:
donald trump sustine un discurs cu sapca rosie pe cap
Fostul președinte al SUA, Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump a spus, marţi, că a primit o scrisoare de la procurorul special care se ocupă de cazul său, Jack Smith, prin care a fost informat că este suspectul principal în cazul revoltei de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021, relatează AFP și Politico. „Această procedură conduce aproape întotdeauna la o inculpare”, spune Trump.

Donald Trump dă asigurări, într-un mesaj postat pe reţeaua sa de socializare Truth Social, că această procedură conduce „aproape întotdeauna” la o inculpare.

El precizează în acest mesaj că a primit această scrisoare - prin care este desemnat drept ţintă a anchetei Departamentului Justiţiei cu privire la eforturi în vederea unei răsturnări a rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 - în timp ce se afla împreună cu familia sa, duminică noaptea, relatează The Associated Press, potrivit News.ro. 

„Procurorul nebun Jack Smith a trimis o scrisoare (duminică seara!) în care afirmă că sunt vizat de investigație și îmi dă un termen foarte scurt de 4 zile pentru a mă prezenta la Marele Juriu. Acest demers înseamnă aproape întotdeauna o arestare și o punere sub acuzare”, a scris Trump, potrivit Politico.

O astfel de scrisoare poate preceda o inculpare şi este folosită pentru a-l informa pe cel vizat că procurorii deţin probe care-l leagă de o infracţiune, scrie AP.

Donald Trump a primit o astfel de scrisoare înainte să fie inculpat, luna trecută, într-o anchetă separată cu privire la o proastă gestionare a unor secrete de stat.

Contactat de AP, un purtător de cuvânt al procurorului special Jack Smith, care coordonează ancheta, a refuzat să comenteze.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri