Donald Trump: Dacă republicanii câștigă, tot meritul e al meu. Dacă vor pierde, să nu dea vina pe mine deloc

Data actualizării: Data publicării:
News: Midterm Elections - Florida - Mar-a-Lago watch party
Trump își asumă doar succesul republicanilor, nu și eșecul. Foto: Profimedia Images

Donald Trump a declarat, într-un interviu, că dacă republicanii câștigă controlul Congresului, el este cel care merită toate laudele. Însă fostul președinte american nu este dispus să își asume și un eventual eșec.

”Dacă (republicanii n.r.) câștigă, eu ar trebui să primesc întreaga recunoaștere. Dar dacă pierd, nu ar trebui să fiu deloc considerat vinovat. Dar probabil se va întâmpla exact invers”, a spus Trump într-un interviu pentru NewsNation.

Fostul președinte s-a felicitat singur pentru că a încurajat mai mulți republicani să candideze. Dar spune că nu se așteaptă la recunoștința lor.

”Probabil nu mi se vor recunoaște meritele, deși, în multe cazuri, eu le-am spus oamenilor să candideze. Și au candidat și s-au dovedit a fi candidați foarte buni”, a adăugat Trump.

Donald Trump a făcut personal campanie pentru mai mulți candidați republicani, precum J.D. Vance, în Ohio sau Mehmet Oz, în Pennsylvania.

”Dacă rezultatul va fi bun, nu voi primi mulţumiri, iar dacă rezultatul va fi prost, vor da toată vina pe mine”, a spus Trump.

Rezultatele parţiale arată că J.D. Vance a câștigat alegerile, în timp ce Mehmet Oz a pierdut. 

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri