Trupul lui Navalnîi va fi ținut de autoritățile ruse pentru încă 14 zile. Mamei sale i s-a spus că vor fi făcute „analize toxicologice”

Data actualizării: Data publicării:
mama lui navalnii
Mama lui Aleksei Navalnîi încearcă să recupereze de la autoritățile ruse trupul fiului său. Foto: Captură video

Corpul lui Aleksei Navalnîi va fi ținut în continuare de autoritățile ruse pentru încă două săptămâni, a declarat luni purtătorul de cuvânt al celui care a fost principalul opozant al regimului Putin. „Anchetatorii le-au spus avocaților și mamei lui Aleksei că nu le vor da cadavrul”, susține Kira Yarmysh, potrivit Sky News. 

Trupul lui Aleksei Navalnîi nu va fi returnat familiei pentru încă 14 zile, potrivit purtătorului său de cuvânt.

„Anchetatorii le-au spus avocaților și mamei lui Aleksei că nu le vor da cadavrul. Corpul va fi supus unui fel de „analiză toxicologică” pentru încă 14 zile”, a transmis Kira Yarmysh.

Anunțul vine după ce soția lui Navalnîi a susținut că acesta a fost otrăvit cu novichok, acuzând autoritățile ruse că i-au ascuns corpul în timp ce așteaptă ca urmele otrăvirii să dispară.

Până acum, mamei sale și avocatului nu le-a fost permis să-i vadă cadavrul.

Citește și Iulia Navalnaia anunță că va continua lupta lui Aleksei pentru o Rusie liberă: „Putin mi-a ucis soțul!/ Nu mi-e frică”

Corpul lui Navalnîi este plin de vânătăi

Anterior, jurnaliștii de la Novaia Gazeta au publicat informații despre trupul disidentului rus mort într-o închisoare din Siberia. „Trupul lui Aleksei Navalnîi prezenta semne de vânătăi, dar nu păreau să fi fost cauzate de bătăi”, a declarat un paramedic care ar fi văzut corpul acestuia.

Trupul politicianului a fost dus la morga Spitalului Clinic Districtual Salekhard în weekend, dar încă nu a fost efectuată autopsia.

Un angajat al serviciului de ambulanță Salekhard a declarat pentru Novaia Gazeta că rănile lui Navalnîi par să fie cauzate de convulsii.

„Dacă o persoană are convulsii și ceilalți încearcă să o țină, dar convulsiile sunt foarte puternice, atunci apar vânătăi. De asemenea, are o vânătaie pe piept - genul care provine din masajul cardiac”, a declarat sursa citată de Novaia Gazeta.

„Probabil au încercat să-l resusciteze și probabil că a murit din cauza unui stop cardiac. Dar nimeni nu spune nimic despre motivul pentru care a avut un stop cardiac”, spune sursa citată.

Aleksei Navalnîi a murit vineri dimineață, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”.

Citește și Ultimele ore din viața lui Navalnîi. De ce a mers FSB la închisoare? „Credem că toate microfoanele și camerele au fost demontate”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri