Ucraina va încerca să îi evacueze pe civilii rămași în Mariupol, la două luni după ce au fost rupți complet de restul lumii

Data actualizării: Data publicării:
Combinatul Azovstal din Mariupol bombardat
Imagine sugestivă cu combinatul Azovstal din Mariupol, bombardat de ruși. Foto: Profimedia Images

Ucraina speră ca în decursul zilei de vineri să poată evacua civilii care au rămas baricadați în combinatul siderurgic Azovstal alături de ultimii soldați ucraineni care mai apără orașul asediat Mariupol din sudul Ucrianei, informează Reuters.

„O operaţiune este planificată pentru astăzi [vineri] pentru a scoate civilii” din combinatul Azovstal, a informat biroul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără a da alte detalii.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a spus după întrevederea pe care a avut-o joi, la Kiev, cu Zelenski că sunt în curs discuţii intense pentru a permite evacuarea persoanelor blocate în combinatul Azovstal, care a fost bombardat constant de forţele ruse ce ocupă orașul-port Mariupol.

Ucraina speră că va putea evacua civilii rămași în Mariupol după două luni de când au fost rupți complet de restul lumii
Bombardat de ruși încă de la începutul războiului din Ucraina, orașul Mariupol este aproape în totalitate distrus. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat marți „în principiu” ca Naţiunile Unite şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii să se implice în evacuarea oţelăriei, scrie Agerpres.

Consiliul municipal din Mariupol a anunţat că circa 100.000 de locuitori ai oraşului sunt în „pericol de moarte” din cauza bombardamentelor ruse şi a condiţiilor sanitare precare şi a descris drept „catastrofală” lipsa de apă potabilă şi alimente.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri