Ucrainenii din Kiev stau la coadă pentru a cumpăra timbrul poștal cu crucișătorul Moscova, după ce nava rusă s-a scufundat

Data publicării:
Volodimir Zelenski s-a fotografiat în urmă cu două zile cu timbrul pe Instagram.
Volodimir Zelenski s-a fotografiat în urmă cu două zile cu timbrul pe Instagram. Foto: Instagram/ Volodimir Zelenski

Vestea scufundării crucișătorului „Moscova”, pe care ucrainenii spun că l-au lovit cu rachete, i-a făcut pe locuitorii Kievului să stea la coadă pentru a cumpăra un timbru poștal lansat recent cu nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră și polițistul de frontieră care i-a transmis mesajul devenit celebru „Russian warship, go fuck yourself”, relatează BBC.

La principalul oficiu poștal s-au format cozi pentru a cumpăra timbre care îl înfățișează pe polițistul de frontieră ucrainean Roman Gribov stând sfidător în fața navei rusești.

Gribov făcea parte dintr-un grup de grăniceri aflați pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, care au sfidat nava de război rusă atunci când aceasta le-a cerut să se predea, la începutul invaziei în Ucraina, în februarie. Răspunsul a fost înjurătura devenită celebră „Russian warship, go fuck yourself”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a fotografiat în urmă cu două zile cu timbrul pe Instagram.

Ucraina a anunțat miercuri seară că a lovit cu rachete și avariat nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, crucișătorul „Moscova”. Purtătoarea de cuvânt a marinei ucrainene a confirmat că „Moscova” este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni să se predea și care a primit în replică celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself”.

„Rachetele Neptun care păzesc Mara Neagră au provocat avarii serioase navei rusești. Glorie Ucrainei!”, a anunțat guvernatorul regiunii Odesa, Maxim Marcenko, pe canalul său de Telegram.

Consilierul prezidențial Oleksii Arestovici a declarat și el într-o intervenție pe YouTube că „s-a petrecut o surpriză cu nava-amiral a flotei ruse din marea Neagră”. Potrivit consilierului, nava ar avea un echipaj de 510 marinari, iar salvarea lor ar fi dificilă, din cauza vremii rele.

Crucișătorul „Moscova” din flota Mării Negre a fost serios avariat ca rezultat al exploziei muniției de la bord, care a fost provocată de un incendiu, iar echipajul a fost evacuat, a anunțat pe de altă parte agenția de presă rusă Tass, citând Ministerul Apărării de la Moscova.

„Ca urmare a unui incendiu, muniția de bordul crucișătorului Moscova a explodat. Nava a fost serios avariată. Întreg echipajul a fost evacuat”, se arată în declarația ministerului rus, care a adăugat că investghează cauzele incendiului.

Aseară, crucişătorul s-a scufundat în timp ce era remorcat, potrivit ministerului rus al Apărării.

„În timpul remorcării crucişătorului Moscova către portul de destinaţie, nava şi-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor suferite de corpul navei, ca urmare a incendiului provocat de detonarea muniţiei la bord. În condiţiile unei mări agitate, nava s-a scufundat”, se arată în comunicatul preluat de Ria Novosti.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri