Sari la conținut

VIDEO. 13 credincioşi, ucişi de un copac în Portugalia

Un festival religios s-a sfârşit cu o tragedie în Portugalia. Un copac a zdrobit zeci de pelerini adunaţi în Madeira la praznicul Adormirii Maicii Domnului. 13 oameni au murit, peste 50 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

portugalia

FOTO: http://sicnoticias.sapo.pt

ACTUALIZARE. Un nou bilanț, furnizat de BBC, indică 13 morți și 49 de răniți. A apărut și o înregistrare video, care surprinde momentul căderii copacului. 

ACTUALIZARE.  Cel puţin 12 persoane au murit zdrobite de un stejar vechi de 200 de ani care a căzut peste ele marţi, în timpul unei sărbători  religioase, pe Insula portugheză Madeira, potrivit unui bilanț oficial actualizat, relatează The Associated Press, preluată de News.ro.

Alte 52 de persoane au fost rănite în acest accidentul care a avut loc în apropiere de Funchal, capitala insulei, a adăugat un reprezentant al Guvernului, Pedro Ramos.

Un precedent bilanț indica 11 morți și 35 de răniți.

Ramos, însărcinat cu Sănătatea, a precizat că zece dintre cele 12 persoane au murit la faţa locului.

Un copil a murit în drum spre un spital, iar o femeie a murit la spital, a declarat el.

Oficialul a mai declarat că şapte dintre cei 52 de răniţi se află în stare gravă.

Presa locală scrie că arborele care a căzut este un stejar vechi de 200 de ani.

Miguel Albuquerque, şeful Guvernului regional, a declarat trei zile de doliu în memoria victimelor.

Copacul a căzut într-un loc în care avea loc o sărbătoare religioasă tradiţională. Această sărbătoare - Nossa Senhora do Monte - este cel mai important eveniment de acest fel de pe insulă. Ea are loc în perioada 14-15 august şi atrage numeroase persoane la o biserică situată la periferia oraşului.

Premierul portughez Antonio Costa a transmis condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor.

„Transmit condoleanţe pentru victimele accidentului de pe (Insula) Madeira”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter. „Mă gândesc la familiile şi prietenii” lor, a adăugat premierul portughez. Costa a anunţat că Guvernul de la Lisabona a contactat autorităţile de pe insulă şi le-a oferit ajutorul. „Guvernul a furnizat ajutor medical, având în vedere numărul mare de victime”, a spus el.


Nenorocirea s-a produs în faţa uneia dintre cele mai importante biserici din Madeira, în timpul celui mai mare pelerinaj anual. Printre victime se numără şi copii.

Nimeni nu-şi poate explica deocamdată ce s-a întâmplat. Din senin, copacul aflat pe o latură a curţii bisericii s-a rupt şi a căzut peste oameni.

Echipaje de la ambulanţă şi pompieri s-au chinuit mai bine de o oră să taie trunchiul şi să extragă victimele.