5 MINUTE SPANIOLE. România, subiect de concurs

Data publicării:
concurs spania

Nu mai puțin de 150 de copii români, cei mai mulți născuți în Spania, au pornit în urmă cu câteva luni prin fazele preliminare ale acestui concurs. Încet-încet s-a ajuns în finală, unde au participat, duminică, zece echipe din întreaga Spanie.Întrebările la care a trebuit să răspundă micii concurenți au fost destul de dificile chiar și pentru unii adulți.

Câtorva concurente li s-a părut cel mai greu subiectul cu bisericile din lemn, mărturisind reporterului Digi24 că nu au fost prea sigure pe ele la răspuns.

Un băiețel spune că imaginea cu un castel i-a pus cele mai mari dificultăți. Tot întrebarea cu castelului i s-a părut cea mai grea și unei alte participante, Gabriela.

Dacă la întrebările teoretice micuții concurenți au știut răspunsurile, capcanele au apărut la probele de recunoaștere a unor obiective turistice din România. Bisericile de lemn, din Maramureș și castelul Corvinilor de la Hunedoara au făcut până la urmă diferența.

Unii au încheiat concursul cu lacrimi de supărare, alții cu lacrimi de bucurie.

Ceea ce contează însă este că pentru acești copii – majoritatea născuți în Spania – există o formă de a-i ține în priză cu tot ceea ce trebuie să știe despre țara lor natală, pe care o văd doar în vacanțe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri