Sari la conținut

Alertă de poluare la Paris. Transportul în comun va fi gratuit în acest weekend

Pe o scară de la unu la 10, la Paris poluarea a atins nivelul 8, cel mai ridicat de până acum. Smogul acoperă cerul, iar cele mai înalte monumente ale capitalei sunt învăluite în nori de poluare.

„Mă dezamăgeşte faptul că nu este complet albastru cerul din cauza poluării. Este păcat că este frumos la Paris, dar poluarea nu ne lasă să profităm”, a spus un turist.

Ca să mai reducă din poluare, autorităţile au înăsprit controalele în trafic pentru a vedea dacă automobilele respectă condiţiile de mediu, iar traficul maşinilor grele a fost restricţionat.

În acest timp, primăria din Paris a făcut apel către populaţie să-şi lase maşinile acasă şi să folosească mijloacele de transport în comun. Iar cei care preferă transportul pe două roţi pot folosi gratuit biciclete.

După un episod sever de poluare din iarna trecută, autorităţile pariziene au decis limitarea vitezei autovehiculelelor la 20 de kilometri la oră, în anumite zone şi interziecerea accesului în oraş a camioanelor mai mari de 3,5 tone.

De asemenea, guvernul se gândeşte să impună circulaţia alternativă a maşinilor - o zi cele cu numere pare, o zi cele cu numere impare.