Angela Merkel și Vladimir Putin: Acordul de la Minsk este respectat în estul Ucrainei

Data publicării:
PUTIN MERKEL - TB INVERSAT

 

Acordul de la Minsk este respectat în estul Ucrainei, au declarat Vladimir Putin şi Angela Merkel în cadrul conferinţei comune de presă de la Moscova. Cei doi lideri au subliniat că trebuie continuată implementarea prevederilor documentului.

Totodată, liderul rus şi cancelarul german au subliniat că este nevoie şi de dialog direct pentru găsirea unei rezolvări paşnice a crizei dintre puterea de la Kiev şi separatiştii din estul Ucrainei. Vladimir Putin a făcut apel la oprirea blocadei economice impuse acestei regiuni a fostei republici sovietice. Preşedintele rus a dat asigurări că Germania este partenerul Rusiei, iar Angela Merkel a spus că, prin vizita la Moscova, a vrut să arate o colaborare cu Rusia, nu o confruntare.

În jurul prânzului, cancelarul german a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, în memoria militarilor ce şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial.

Principala temă de discuţii, care continuă şi la această oră, este criza ucraineană, însă pe agendă sunt anunţate şi probleme privind cooperarea ruso-germană în mai multe domenii.

Angela Merkel a refuzat invitaţia liderului de la Kremlin la parada fastuoasă ce a avut loc ieri, de Ziua Victoriei, alăturându-se, astfel, majorităţii liderilor europeni ce au boicotat evenimentul pe fondul implicării Moscovei în criza ucraineană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri