Atentatele de la Bruxelles | Mesajul lăsat de unul dintre teroriști 

Data publicării:
POZA SUSPECTI POZA -static0.hln.be

Într-o pubelă de gunoi s-a găsit `testamentul` lui Ibrahim El Bakraoui în care se spune că nu se mai simte în siguranță și că riscă să sfârșească într-o celulă”, a spus procurorul belgian. 

De asemenea, procurorul belgian a mai precizat că dintre toți atentatorii doar unul a fost identificat pe baza amprentelor, respectiv Ibrahim El Bakraoui. 

La perchezițiile din acest cartier au mai fost descoperite 15 kilograme de explozibili, 150 de litri de acetonă, 30 de litri de apă oxigenată, detonatoare, o valiză în care se aflau cuie şi materiale destinate realizării de dispozitive explozive.

„O fotografie cu cei trei suspecţi a fost difuzată. Bărbatul din mijloc, unul dintre cei doi kamikaze, a fost identificat pe baza amprentelor. Este vorba despre Ibrahim el-Bakraoui. Al doilea kamikaze, cel din stânga fotografiei, nu a fost identificat. Explozia (de la metrou n.r.) s-a produs în cel de-al doilea vagon în momentul în care acesta era încă în dreptul staţiei. Atentatorul sinucigaş a fost identificat pe baza amprentelor. Este vorba despre Khalid el-Bakraoui, fratele lui Ibrahim”, a spus procurorul. 

Bruxelles-ul este în stare de alertă maximă după atentatele de ieri. Străzile au fost patrulate toată noaptea de soldaţi şi poliţişti înarmaţi. În jur de 1.000 de militari participă la operaţiunile de securitate, iar efectivele celor din capitală au fost suplimentate încă de ieri cu mai bine de 200.

Citiți și: 
Patru români răniţi în atentate. Teroriștii ISIS aveau bombele în valize. De ce Bruxelles?
Filmul atentatelor
Emil Hurezeanu: Duminică am trecut exact pe la poarta la care a explodat și nu m-a controlat nimeni
Reacția lui Klaus Iohannis după exploziile de la Bruxelles           
C.T.Popescu: Așa ceva se poate întâmpla și pe Aeroportul Otopeni  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri