Bani murdari. 50 de milioane de euro au fost predați băncii centrale din Germania după inundațiile devastatoare din iulie

Data publicării:
bancnote euro ude teanc imbibat cu apa
Banii deteriorați sunt uscați, prelucrați și apoi distruși.. Foto: Prorfimedia Images

Banca centrală a Germaniei a anunțat că a primit bancnote deteriorate în valoare de peste 50 de milioane de euro în urma inundațiilor devastatoare din iulie, relatează Euronews.

Bundesbank a precizat că foarte mulți oameni au venit să predea bancnote care au fost îmbibate cu apă sau contaminate cu petrol și noroi, după ce apele revărsate au afectat mai multe zone ale țării.

Aceasta, în condițiile în care la banca centrală ajung în medie, într-un an, bancnote deteriorate în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro.

Banii deteriorați sunt uscați, prelucrați și apoi distruși într-un centru din Mainz care analizează banii falsificați și deteriorați.

Cetățenii germani care predau bancnotele deteriorate sunt rambursați fără taxe suplimentare.

Anul acesta, centrul a primit bancnote în valoare de 51 de milioane de euro din zonele afectate de inundațiile din vestul Germaniei, între mijlocul lunii iulie și sfârșitul lunii august.

Bundesbank a declarat că a cumpărat uscătoare pentru a face față fluxului de bani murdari și a precizat că este important ca bancnotele îmbibate să fie prelucrate rapid, alfel se lipesc și devin tari ca cimentul.

Peste 180 de persoane au murit în Germania și alte sute au fost rănite în urma inundațiilor din această vară. Precipitațiile abundente au transformat micile râuri în torenți furioși, măturând case, poduri și mașini.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri