Camilla, regina-consoartă a Marii Britanii, testată pozitiv cu COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
camilla sta de vorba cu doua persoane
Camilla, soţia regelui Charles al III-lea, testată pozitiv cu COVID-19. Foto: Profimedia

Camilla, soţia regelui Charles al III-lea al Regatului Unit, care deţine şi titlul de regină-consoartă, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat luni Palatul Buckingham, informează Reuters şi AFP.

„După ce a prezentat simptome asemănătoare unei răceli, Majestatea Sa Regina Consoartă a fost testată pozitiv cu virusul care cauzează COVID-19”, a anunţat Palatul Buckingham într-un scurt comunicat de presă despre starea de sănătate a soţiei în vârstă de 75 de ani a suveranului britanic.

Potrivit Palatului Buckingham, regina-consoartă şi-a anulat toate angajamentele publice programate în această săptămână.

„Cu mult regret, ea şi-a anulat toate angajamentele publice din această săptămână şi a prezentat scuzele sale sincere tuturor persoanelor care urmau să asiste la ele”, precizează acelaşi comunicat de presă.

Atât regele Charles al III-lea, cât şi soţia lui sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, inclusiv cu o doză booster, iar Camilla a contractat deja COVID-19 o dată, în februarie 2022, la scurt timp după soţul ei.

Mult timp neapreciată de britanici, care o considerau femeia care a distrus o căsnicie regală, Camilla, fosta amantă a prinţului Charles, s-a căsătorit în cele din urmă cu acesta în anul 2005.

Potrivit dorinţelor exprimate de regina Elisabeta a II-a, Camilla a devenit regină-consoartă atunci când Charles a devenit rege după decesul mamei sale, pe 8 septembrie 2022, notează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Camilla va fi încoronată alături de regele Charles al III-lea în cadrul unei ceremonii oficiale care va avea loc pe 6 mai la Abaţia Westminster din Londra.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri