Candidata Franței pentru postul de comisar european nu a reușit să treacă de audieri

Data actualizării: Data publicării:
Sylvie Goulard

Sylvie Goulard, propusă de Franța pentru un post de comisar european, nu a trecut de audierile din comisiile Parlamentului European. Anunțul a fost făcut de Adina Vălean, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, unde a fost audiată Goulard.

„Deoarece nu a existat majoritatea necesară pentru a da undă verde de trecere la etapa următoare din partea Comisiilor responsabile cu audierea, s-a hotărât continuarea procedurii prin solicitarea de întrebări scrise de clarificare din partea doamnei Goulard. În baza răspunsurilor primite, Comisiile reunite vor decide următorii pași procedurali”, arată Vălean.

Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din PE, a spus că i-a recomandat lui Goulard să vină cu toate clarificările necesare la audierea din PE pentru a lămuri suspiciunile care planează vizavi de integritatea ei.

Sylvie Goulard este vizată de două anchete, dintre care una a OLAF - Oficiul de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene.

Goulard a fost nominalizată ca reprezentantă a Franţei în CE de preşedintele Emmanuel Macron în ciuda suspiciunilor că a fost implicată în angajări fictive, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem în perioada 2009-2017. Ca urmare a scandalului, în 2017, ea a demisionat după numai trei luni din funcţia de ministru al apărării în guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe.

Parlamentul European a închis ancheta împotriva ei la sfârşitul lui august, constatând - conform declaraţiei unei purtătoare de cuvânt - doar nereguli administrative „minore, nesistematice şi neintenţionate” din partea eurodeputatei. Presa franceză a dezvăluit ulterior că Goulard a returnat 45.000 de euro, echivalentul salariilor şi cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou din iulie 2014 până în februarie 2015.

În Franţa, însă, ancheta privind aceleaşi suspiciuni continuă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri