Dmitri Rogozin îi răspunde lui Traian Băsescu: Mă întreb câte pahare a băut 

Data publicării:
rogozin twitter-1

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Consilierul prezidențial Iulian Chifu, contactat de Digi24, a spus că Președinția nu comentează declarațiile vicepremierului rus. „Cine este Rogozin? Noi nu comentăm așa ceva!”, a spus Iulian Chifu.

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns aseară avertismentelor la adresa Romaniei, lansate la sfârșitul săptămânii trecute de vicepremierul rus Dimitri Rogozin pe Twitter. Afirmaţiile oficialului rus nu trebuie luate în seamă, erau sub influenţa nervilor şi a alcoolului, a afirmat şeful statului la Digi24. Declaraţiile vicepremierului au generat şi o nouă dispută între preşedinte şi premier. Victor Ponta l-a criticat pe Traian Băsescu pentru că nu a convocat o întâlnire a CSAT.

„Rogozin e impulsiv, orgolios, a făcut declaraţiile după ce se împrietenise bine cu câteva sticle de votcă. Suntem o naţiune care a trăit între trei imperii. Şi suntem tot aici, ei ar trebui să plece de pe aici”, a spus președintele la Digi24.

Răspunsul preşedintelui vine după ce vicepremierul rus s-a arătat deranjat de interdicţia de a survola spaţiul aerian românesc şi a ameninţat că, data viitoare, îl va traversa la bordul unui bombardier. Ulterior, liderul de la Kremlin a revenit cu o postare pe twitter în care spune: „Da, domnilor români, în curând vă vom explica cine sunteţi şi ce credem despre voi”.

În ciuda tensiunilor din ce în ce mai mari din Ucraina şi a demonstraţiilor de forţă din ultima perioadă ale Rusiei, Traian Băsescu dă asigurări că securitatea naţională a României nu este pusă în pericol. Dar avertizează că un conflict grav în Ucraina ar reprezenta un pericol din punct de vedere economic. „Dacă în Ucraina va fi război civil, România va fi profund afectată prin nivelul de risc atribuit întregii regiuni”, a spus președintele.

Victor Ponta: Comandantul suprem se plimbă cu Udrea prin Arad

Premierul Victor Ponta crede şi el că vicepremierul rus Dmitri Rogozin are un rol provocator şi este un personaj politic care nu are ce căuta în România. Şeful Guvernului îl critică însă şi pe Traian Băsescu. În calitate de şef al CSAT şi comandant suprem al armatei, preşedintele ar fi trebuit să convoace o întâlnire în urma declaraţiilor oficialului rus, spune premierul.

Comandantul suprem se plimbă cu Udrea prin Arad. Am gestionat la nivelul MAE şi am gestionat exact aşa cum trebuia să procedăm: respectând angajamentele pe care România le are. O persoană aflată pe lista neagră nu are voie să tranziteze România, aşa că îi interzicem trecerea prin spaţiul aerian”, a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax,

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri