FOTO. O grădiniță din nordul Ucrainei, distrusă de obuze trase de militari ruși

Data publicării:
Grădiniți din Ucraina distrusă în bombardament.
O grădiniță din nordul Ucrainei, distrusă de obuze trase de militari ruși. Foto: Ucraina 24/7

O grădiniță din Cernihiv a fost distrusă într-un bombardament efectuat sâmbătă dimineața de armata rusă. Orașul ucrainean se află în nordul țării, aproape de granița cu Belarus și Rusia.

Din fericire în momentul atacului în clădire nu se afla nimeni, populația din zonă adăpostindu-se în locuri special amenajate.

O grădiniță din Cernihiv a fost distrusă într-un bombardament efectuat sâmbătă dimineața de armata rusă. Foto: Ucraina 24/7
O grădiniță din Cernihiv a fost distrusă într-un bombardament efectuat sâmbătă dimineața de armata rusă. Foto: Ucraina 24/7

În urmă cu două zile, o altă grădiniță a fost lovită de obuzele artileriei rusești. Atunci, clădirea aflată în localitatea Stanțî Lugansk a nimerit sub focul artileriei separatiștilor din Donbas, după un schimb de focuri separatiști și forțele guvernamentale.

În momentul atacului, în grădiniță se aflau copii și educatori. Trei dintre educatoare au fost rănite la nivelul capului. La fața locului s-au deplasat serviciile de urgență și au reușit să evacueze în siguranță copiii.

Și clădirea liceului din Vrubivka, în care se aflau elevi și profesori, a fost avariată joi de focurile de artilerie, fără a fi însă nimeni rănit, a informat Ministerul ucrainean al Apărării.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat bombardarea grădiniței din Stanțî Lugansk drept „o mare provocare” și a chemat OSCE să continue activitatea de monitorizare în Ucraina, ca măsură de descurajare.

Zelenski: Bombardarea unei grădinițe este o mare provocare

„Bombardarea unei grădinițe în Stanțî Lugansk de către forțele proruse este o mare provocare. Este important ca diplomații și OSCE să rămână în Ucraina, activitatea lor de monitorizare constituie o formă suplimentară de descurajare”, a transmis Zelenski pe Twitter.

Federația Rusă a continuat atacurile în noaptea de vineri spre sâmbătă, inclusiv în această dimineață, asupra mai multor oraşe ucrainene și capitala Kiev. Oficialii ucraineni spun că au fost lansate rachete de croazieră către Ucraina dinspre Marea Neagră. Aceștia au raportat mai multe pierderi printre forțele rusești. Atacurile armatei ruse au lovit sâmbătă dimineață un bloc de locuințe din centrul Kievului. Între timp, președintele Zelenski transmite din centrul capitalei că armata nu se va preda.

Fotografii: Ucraina 24/7

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri