Germania: Poliţia a folosit tunuri de apă împotriva ecologiștilor care se opun tăierii unei păduri pentru a face loc noii autostrăzi

Data actualizării: Data publicării:
ecologisti germani se opun defrisarii unei paduri
Poliţia a folosit tunuri de apă împotriva unor manifestanţi care se opun defrişării unei păduri

Poliţia a folosit tunuri de apă sâmbătă împotriva unor manifestanţi care se opun defrişării unei păduri din vestul Germaniei, transmite DPA, citată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aproximativ 250 de protestatari au construit baricade şi au folosit materiale pirotehnice, blocând drumurile către un depozit logistic din apropiere, potrivit poliţiei, care a folosit tunuri de apă în pofida temperaturilor scăzute şi a demontat baricadele, dintre care unele aveau o înălţime de câţiva metri.

Manifestanţii au fost dispersaţi, dar nu s-au făcut arestări, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

În ultimul an, activişti de mediu au campat în pădurea Dannroeder din vestul Germaniei pentru a protesta împotriva defrişării acesteia pentru a face loc noii autostrăzi A49, care va face legătura între oraşele Kassel şi Giessen. Autostrada este aproape finalizată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri