Imigranții din Mediterana, distribuiți în UE

Data publicării:
migranti senegal canare
Cel puțin 559 de persoane - inclusiv 22 de copii - au murit în 2022 în tentativa de a ajunge în Insulele Canare, potrivit datelor Organizației Internaționale pentru Migrație a ONU. Sursa foto: Getty Images

Binevenită pentru ţările aflate în prima linie a luptei cu traficul de imigranţi, decizia a nemulţumit Marea Britanie, care a anunţat că nu va accepta măsura.

Hotărârea a fost luată după tragedia maritimă de la sfârşitul lunii aprilie, când peste 800 de imigranţi au murit în Mediterana, în încercarea de a ajunge pe ţărmul european.

Până la sfârşitul acestei luni, Comisia va propune un sistem temporar de relocare pentru a uşura presiunea imediată şi excepţională care apasă asupra ţărilor din prima linie în problema imigraţiei. Oamenii care au nevoie de ajutor şi care au ajuns deja pe coastele noastre vor fi distribuiţi în alte state membre care vor avea apoi grijă de primirea şi azilul lor. Comisia a pus la punct un sistem de distribuire, cunoscut în limbajul comun drept cote”, a declarat Frans Timmermans, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri