Italianul cu coronavirus care a călătorit în România este în stare stabilă. Testele în cazul soției și copilului au ieșit negative

Sergiu Balaban Data actualizării: Data publicării:
Doctor in protective mask holds positive blood test on Coronavirus. Healthcare and medical concept
Foto: GettyImages

Italianul care a călătorit în România infectat cu coronavirus este în stare stabilă, dar a răspândit boala și în provincia Rimini, unde în total au fost depistate șase cazuri. În afară de el, celelalte cinci îmbolnăviri se pare că au legătură tot cu acest bărbat, informează corespondentul Digi24 în Italia, Sergiu Balaban.

ACTUALIZARE 20:30 Testele făcute soției și copilului italianului care a venit în România infectat cu coronavirus au ieșit negative.

Bilanțul coronavirsului în Italia

Între timp, numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în Italia a ajuns, joi seară, la 650. Alte trei persoane au decedat în ultimele ore, ridicând la 17 numărul deceselor provocate în această ţară de coronavirusul COVID-19, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli.

Cele trei persoane decedate au vârste de aproximativ 80 de ani şi provin din regiunea Lombardia, a precizat oficialul italian. Din cele 406 persoane infectate în această regiune, 216 au fost spitalizate, celelalte fiind izolate la domiciliu. În acelaşi timp, numărul persoanelor vindecate pe ansamblul Italiei a ajuns la 45.

Cele mai afectate rămân regiunile nordice Lombardia şi Veneto, unde 11 localităţi se află în carantină. Virusul a fost confirmat şi la pacienţi din regiunile Liguria, Las Marcas, Lazio, Sicilia, Toscana, Campania, Piemonte, Trentino Alto Adige şi Abruzzo. 

Autoritățile italiene au precizat joi că starea italianului care a fost în România este stabilă. Într-o conferință de presă s-a anunțat că la Rimini sunt în total șase cazuri de infecție cu coronavirus, un bilanț care îl include și pe italianul care a fost în România, iar restul pacienților au legătură cu el. Starea lor de sănătate este bună.

Despre italianul care a fost în România se știe a intrat în contact cu multe persoane și peste 40 de oameni care au interacționat cu acest bărbat sunt în autoizolare la domiciliu. Toți cei diagnosticați sunt clienți și angajați ai restaurantului pe care îl deține italianul pe coasta de est a Peninsulei.

Oficialii italieni au spus încă de miercuri că împreună cu italianul - despre care noi am aflat acum două zile - a mai călătorit în România un prieten de-ai lui, și el diagnosticat pozitiv. Este însă un caz de care se ocupă o altă regiune din Italia.

Autoritățile italiene încearcă acum să dea de urma pasagerilor zborului de la Craiova spre Bologna.

Suspiciuni că muncitori din nordul Italiei ar fi adus virusul la Rimini

De asemenea, la conferința de presă susținută joi s-a anunțat că este deschisă o anchetă în cazul unor muncitori care au venit din nordul Italiei la jumătatea lunii, au dormit la un hotel de lângă restaurantul italianului și au intrat în contact cu acesta. Astfel, o ipoteză pe care o urmăresc italienii este că acești muncitori ar fi adus virusul în Rimini dintr-o zonă contaminată din nordul Italiei. Asta, pentru că momentan, autoritățile nu-și dau seama de unde s-a îmbolnăvit acest italian în vârstă de 71 de ani. Cert este că el a spus într-un scurt interviu oferit presei locale că este exclus să se fi îmbolnăvit la Craiova.

O veste bună este că în cazul celor peste 500 de italieni diagnosticați până acum cu coronavirus, o mare parte au simptome ușoare sau nu le au chiar deloc. De asemenea, nu există informații că s-ar afla români printre bolnavi.

În Italia, încep să apară, însă, primele vești proaste în economie, cel mai grav fiind lovit turismul. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri