Marea Britanie intensifică vaccinarea. Spitalele s-au umplut după apariția noii tulpini de Covid

Data actualizării: Data publicării:
medici care se echipeaza impotriva covid
Medicii din Marea Britanie sunt epuizați, iar spitalele sunt pline. Foto: Profimedia Images

Marea Britanie se confruntă cu probleme după apariția unei noi tulpini mai contagioase de Covid-19. Pentru că spitalele sunt pline, iar personalul medical este epuizat, autoritățile au decis să intensifice vaccinarea. Astfel, centrele medicale ambulatorii au început joi administrarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, cel al AstraZeneca-Oxford.

Obiectivul este de a atinge ţinta de 13 milioane de persoane din principalele grupe de risc vaccinate până la jumătatea lunii februarie, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres. De la începutul campaniei de vaccinare, cu vaccinul Pfizer-BioNtech, pe 8 decembrie, Marea Britanie a vaccinat până în prezent peste 1,3 milioane de persoane.

Medicii englezi avertizează că spitalele sunt depăşite de numărul mare de internări, după ce apariţia unei noi tulpini mai contagioase a SARS-CoV-2 a crescut semnificativ numărul infectărilor, cu recorduri zilnice succesive în ultima săptămână. Miercuri au fost înregistrate 62.322 de noi cazuri de COVID-19 şi 1.041 de decese asociate acestei boli.

Medicii sunt epuizați și cer măsuri de sprijin

30.451 de bolnavi de COVID-19 sunt internaţi în toată ţara, mult peste vârful de 21.684 de internări înregistrat în aprilie, potrivit Ministerului britanic al Sănătăţii.

Doctorii susțin, de asemenea, că pandemia afectează şi capacitatea sistemului sanitar de a gestiona alte afecţiuni grave, precum cancerul, iar personalul medical este epuizat, stresat şi demoralizat. Ei au cerut măsuri de sprijin şi populaţiei să respecte izolarea, altfel în circa două săptămâni Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) va fi copleşit, mai scrie sursa citată.

Parlamentul de la Londra a aprobat miercuri noul lockdown decis de premierul Boris Johnson, care a avertizat că, dată fiind gravitatea situaţiei, restricţiile antiepidemice ar putea fi menţinute până în martie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri