Video Moment inedit la teleconferința miniștrilor europeni ai Apărării. Borrell: Ar fi bine să vă deconectaţi până soseşte Poliţia

Data publicării:
reuniune online ministri jurnalist

Un jurnalist olandez a reuşit să pătrundă la o reuniune informală online a miniştrilor europeni ai Apărării. Vădit jenat, dar şi amuzat, jurnalistul de la un post de televiziune privat a apărut pe ecranul teleconferinţei oficialilor europeni care l-au observat imediat.

Jurnalistul s-a conectat folosind codul de acces postat pe Twitter chiar de ministrul olandez al apărării. Fără să-şi dea seama, ea a postat pe Twitter o fotografie care conţinea şi o parte a codului de acces la teleconferinţă, iar jurnalistul a reuşit să descopere şi cifrele care lipseau.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell l-a avertizat pe jurnalistul olandez că a comis un delict, iar conferința a fost imediat anulată, din motive de securitate.

Acest incident arată că miniștrii trebuie să fie atenți ce postează pe Twitter, a reacţionat premierul Olandei legat de eroarea comisă de ministrul apărării din cabinetul său.

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene: Bună ziua, ce mai faceţi?
Daniel Verlaan, jurnalist: Bună ziua, sunt bine, ce mai faceţi dumneavoastră?
Joseph Borrell: Știţi că aţi pătruns într-o reuniune secretă a miniştrilor europeni?
Daniel Verlaan: Da, ştiu, îmi pare rău, sunt jurnalist olandez, îmi pare rău că v-am întrerupt.
Josep Borrell: Ar fi bine să vă deconectaţi repede, până soseşte Poliţia.
Jurnalist: Ok, la revedere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri