NATO: Soldaţii ruşi luptă și mor în număr mare în Ucraina

Data publicării:
alexander vershow - 5290341-AFP Mediafax Foto-YURI KADOBNOV

Acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina reflectă un scenariu care se desfăşoară de câţiva ani - din Moldova până în Georgia. Ele sunt justificate de o falsă temă care susţine că Rusia a fost umilită şi încercuită de către Occident încă de la sfârșitul Războiului Rece. Acesta este un mit. Realitatea este că, de peste 20 de ani, NATO a încercat să apropie Rusia, nu să o izoleze”, a mai spus Alexander Vershbow.

Mai mult, NATO consideră că Rusia continuă să poarte un război hibrid, în care îmbină metodele militare de intimidare cu intervenţii armate sub acoperire, combină şantajul economic mai ales la adresa Ucrainei cu înarmarea separatiştilor proruşi şi, deloc în ultimul rând, falsa diplomaţie şi manipularea.

Aceste declarații intervin în condițiile în care Rusia invită statele membre NATO la Moscova, pentru o conferinţă pe tema securităţii în Europa. Anunţul a fost făcut de adjunctul ministrului rus al Apărării. Mâna dreaptă a şefului armatei ruse susţine că mai multe ţări NATO au acceptat invitaţia la conferinţa de Moscova, însă nu a precizat care anume.

Straniu este că exact acelaşi oficial rus acuza recent Alianţa că se foloseşte de confictul din Ucraina pentru a se apropia de graniţele Rusiei.

Războiul declaraţiilor se poartă în paralel cu luptele din Ucraina şi, mai nou, în acelaşi timp cu exerciţiile militare de amploare pe care Rusia le-a început şi la care participă două mii de militari. Acestea se desfăşoară în sudul ţării, dar şi în Crimeea şi regiunile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri