O femeie a fost readusă la viață după ce a stat șase ore în stop cardiac

Data actualizării: Data publicării:
audrey fb inviata
Foto: Facebook

O britanică a cărei inimă nu a mai bătut timp de șase ore a fost readusă la viață în ceea ce medicii numesc un „caz excepțional”.

Audrey Schoeman a intrat în hipotermie atunci când a fost prinsă într-o furtună de zăpadă, în timpul unei drumeții în Pirineii spanioli, în noiembrie. Femeia, în vârstă de 34 de ani, era alături de soțul ei când a început să se simtă rău. Ea avea probleme de vorbire și de mobilitate, iar apoi și-a pierdut cunoștința, potrivit BBC.

În timp ce aștepta echipa de salvare, starea ei s-a înrăutățit, iar soțul ei a crezut că femeia murise.

„Nu simțeam niciun puls, nicio respirație”, a povestit bărbat într-o conferință de presă.

Când au ajuns medicii, la două ore după ce au solicitat ajutorul, britanica avea o temperatură de 18 grade Celsius. Atunci când a ajuns la spitalul din Barcelona, ea nu avea semne vitale.

„Știam că în contextul hipotermiei, Audrey avea o șansă să supraviețuiască”, a spus medicul femeii.

Hipotermia i-a protejat corpul și creierul de la deteriorare, în timp ce era inconștientă, în ciuda faptului că a adus-o la un pas de moarte.

Medicii au folosit un aparat special capabil să-i scoată sângele, să-l infuzeze cu oxigen și apoi să-l reintroducă în organismul pacientei.

Odată ce temperatura corpului a ajuns la 30 de grade Celsius, doctorii au folosit un defibrilator pentru a-i „porni” inima, la aproximativ 6 ore de când a fost efectuat apelul la urgențe.

Femeia a fost externată din spital 12 zile mai târziu cu doar câteva probleme de mobilitate și sensibilitate la mâini, din cauza hipotermiei.

„Ne-a fost frică de vreo daună neurologică. Pentru că nu mai există un caz în care inima cuiva să se fi oprit atât de mult și apoi să fie adus la viață”, a declarat medicul care a îngrijit-o pe femeie.

Britanica a spus că este norocoasă că a supraviețuit și că nu își amintește nimic din primele zile de recuperare. Ea a spus că nu se va mai întoarce în munți iarna aceasta, dar cel mai probabil la vară va reveni la drumeții pentru că nu vrea să renunțe la hobbyul ei.

Redactor: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri