Sari la conținut

Partidul lui Macron, favorit la alegerile din iunie

Partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron ar urma să obţină cele mai multe mandate în urma alegerilor parlamentare din luna iunie, arată un sondaj publicat luni, relatează News.ro.

Presidential Candidate Emmanuel Macron Votes In Le Touquet

Emmanuel Macron / FOTO: Gulliver/Getty Images

Sondajul Oxoda, realizat pentru postul de radio France Inter şi pentru revista L’Express creditează formaţiunea La Republique en Marche, a lui Macron, cu 29% din intenţiile de vot înainte de alegerile legislative ce vor avea loc în două tururi de scrutin, pe 11 şi pe 18 iunie.

Frontul Naţional, de extremă-dreapta, se clasează pe a doua poziţie, cu 17% din intenţiile de vot, urmat de conservatorii din Les Republicains, cu 15%.

Partidul politicianului de extremă-stânga Jean-Luc Melenchon se află pe al patrulea loc, fiind preferat de 14% dintre alegători.

Şi alte sondaje recente au sugerat că La Republique en Marche va înlocui socialiştii ca cel mai mare partid din camera inferioară a Parlamentului şi va înregistra un rezultat mai bun decât conservatorii.

Macron intenţionează să impună o reformă pe piaţa muncii până la sfârşitul lunii septembrie, înainte să reformeze şi sistemul de asigurări de şomaj şi de reconversie profesională, până la sfârşitul anului. În 2018, îşi propune să se ocupe de sistemul de pensii.