Petrecere clandestină cu peste 300 de participanţi la Paris. Cum s-au organizat tinerii

Data publicării:
lumini de sarbatori la paris
La Pris s-au aprins luminile de sărbători, însă restricțiile Covid sunt în vigoare. Foto: Agerpres / Xinhua / Gao Jing

Peste 300 de tineri s-au adunat sâmbătă la o petrecere ilegală într-o clădire dezafectată din arondismentul 13, în Paris. Chiar dacă organizatorii riscă acum o amendă de 15.000 de euro și chiar închisoare, petrecerea nu a fost întreruptă, pentru că nu că nu era nimeni în apropiere care să cheme poliția.

Biletele pentru party-ul numit „Vreau să mă eliberez” (I want to break free) s-au vândut în doar câteva ore şi au costat la 15 euro. Adresa unde s-a ținut petrecerea, o clădire părăsită din arondismentul 13, a fost comunicată prin e-mail în ultimul moment, iar instrucţiunile au fost stricte: sosiţi discret, singur sau în grupuri foarte mici, între orele 20:00 şi 21:00, cu biletul rezervat. Evenimentul s-a ţinut într-o locaţie abandonată, o hală imensă din beton, reamenajată special cu scenă pentru DJ, bar şi ring de dans. Petrecătreții au trebuit să traverseze un tunel lung și întunecat, ajutându-se doar de lumina telefoanelor.

„Am decis să formăm o rezistenţă şi să lansăm acest apel pentru a sărbători împreună. Tinerii nu mai au niciun spaţiu pentru a exista, a se distra, a socializa, trăiesc într-o lipsă teribilă. Încercăm să le oferim în continuare experienţele de care au nevoie, în ciuda riscurilor”, a declarat unul dintre organizatori, potrivit Mediafax, care preia Le Figaro.

În timp ce starea de urgenţă din Franţa interzice orice adunare publică, cu atât mai mult în scopuri comerciale, organizatorii vor suporta o amendă de 15.000 de euro şi un an de închisoare, pentru că au pus în pericol viaţa altora.

"În general, poliţia intervine atunci când este solicitată de vecini, în special din cauza zgomotului. Dar la acest eveniment nu a existat nicio intervenţie, pentru că nu a fost raportat”, a relatat Le Figaro.

 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri