Poliția din Irlanda de Nord a publicat din greșeală numele și locurile de muncă ale tuturor ofițerilor: „Date deosebit de sensibile”

Data publicării:
politisti britanici care supravegheaza traficul noaptea

Poliția din Irlanda de Nord a făcut publice, din greșeală, numele și locul de muncă ale fiecărui membru al personalului, marți, incidentul reprezentând o încălcare a legislației cu privire la datele personale, și „o preocupare semnificativă” pentru polițiștii care sunt adesea vizați de grupuri militante, relatează Reuters.

Numele de familie, inițialele, locul de muncă și departamentul unde lucrează fiecare membru al personalului au fost incluse din eroare într-un răspuns la o solicitare privind libertatea de informare. Datele au fost disponibile pe site-ul solicitantului timp de aproximativ două ore și jumătate înainte de a fi eliminate, a declarat Serviciul de Poliție din Irlanda de Nord.

Nu există nimic în acest moment care să sugereze vreo îngrijorare imediată cu privire la securitatea persoanelor, a declarat șeful adjunct al poliției, Chris Todd, într-o conferință de presă.

Cu toate acestea, datele ofițerilor sunt deosebit de sensibile în Irlanda de Nord, deoarece mulți „fac tot posibilul pentru a-și proteja identitatea și activitatea lor în poliție”, a declarat într-un comunicat Federația Polițiștilor din Irlanda de Nord, organism sindical care reprezintă interesele ofițerilor.

„Se limitează doar la nume de familie și inițiale, dar asta va fi în continuare o preocupare semnificativă pentru mulți dintre colegii mei, știu asta, și ne vom asigura că vom face tot ce putem pentru a atenua și identifica orice riscuri de securitate”, a spus Todd.

Agenția de informații MI5 din Marea Britanie a crescut nivelul de amenințare teroristă în Irlanda de Nord la gradul „sever” - ceea ce înseamnă că un atac este foarte probabil - după ce un ofițer aflat în afara orelor de program a fost rănit grav în februarie, în urma unui atac cu armă al noii IRA, grup care se opune păcii.

Un acord de pace semnat în 1998 a pus capăt în mare parte a trei decenii de violențe inter-religioase în Irlanda de Nord, ofițerii de poliție fiind încă ținte ale grupurilor dizidente, în atacuri armate și cu bombă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri