Poluare la Madrid | Azi au circulat doar maşinile cu numere impare

Data actualizării: Data publicării:
madrid

Poluarea sufocă Madridul. Din cauza nivelului ridicat de noxe, autorităţile au decis, în premieră, să limiteze traficul rutier în capitala spaniolă. Astăzi, de exemplu, au dreptul să circule doar maşinile cu numere de înmatriculare impare. Măsura dă rezultate, spun oficialii care nu cred că restricţiile vor fi prelungite. Cu toate acestea, mulţi şoferi au fost nemulţumiţi.

Obligaţi să-şi lase maşinile acasă dacă au numere pare, madrilenii nu au fost tocmai încântaţi să pornească la pas prin oraş ori să folosească transportul public.

Sunt exceptate de la restricţii mai multe categorii de vehicule printre care taxiurile, mijloacele în transport în comun, echipajele serviciilor de urgenţă şi maşinile electrice. Cei care nu respectă regula riscă o amendă de 90 de euro.

Parisul se luptă cu poluarea de aproape o lună. Parcarea gratuită este cea mai recentă încercare a primăriei de a-i convinge pe şoferi să lase maşinile personale acasă şi să folosească transportul în comun.

De anul viitor, primăria Parisului va limita traficul rutier în centrul oraşului. Maşinile vechi sau cu emisii mari de substanţe poluante nu vor mai avea acces, iar şoseaua care se întinde de-a lungul Senei va fi transformată în zonă pietonală.

Sursa Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri