Presa rusă: Liderul cecen Ramzan Kadîrov s-a dus la Mariupol pentru a-și încuraja trupele

Data publicării:
Ramzan Kadîrov și militari ceceni.
Liderul cecen Ramzan Kadîrov. Foto: Profimedia Images

Presa rusă a anunţat luni că liderul cecen Ramzan Kadîrov a mers la Mariupol pentru a-şi încuraja trupele care iau parte la asaltul asupra oraşului-port din sud-estul Ucrainei.

„Liderul cecen Ramzan Kadîrov se află la Mariupol pentru a ridica moralul luptătorilor noştri”, a declarat Ahmed Dudaev, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Kadîrov, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, preluată de AFP și Agerpres.

RIA Novosti a publicat o fotografie în care Kadîrov poate fi văzut în mijlocul a aproximativ 30 de bărbaţi înarmaţi, precizând că a fost făcută la Mariupol.

Televiziunea rusă a publicat, de asemenea, imagini ce arată o întâlnire între Kadîrov şi un bărbat prezentat ca un general rus, Andrei Mordvişcev, pe care armata ucraineană pretinde că l-a ucis.

AFP nu a putut verifica în mod independent aceste afirmaţii.

Forţele ruse, care conduc din 24 februarie o ofensivă militară în Ucraina, încearcă de câteva săptămâni să pună mâna pe Mariupol, un oraş strategic unde situaţia umanitară este catastrofală.

Kadîrov, care conduce cu mâna de fier republica rusă Cecenia, a susţinut săptămâna trecută că forţele sale au ocupat primăria din Mariupol, înainte de a indica că de fapt era o altă clădire oficială situată la marginea oraşului.

La mijlocul lunii martie, Kadîrov a anunţat că 1.000 de „voluntari” ceceni au plecat în Ucraina pentru a lupta.

Fidel preşedintelui rus Vladimir Putin, Kadîrov, în vârstă de 45 de ani, dispune de o miliţie la ordinele sale. Forţele aflate sub controlul său sunt acuzate de numeroase abuzuri în Cecenia.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri