Reacții diplomatice în cazul femeilor umilite de suporterii clubului PSV Eindhoven

Data publicării:
umilite

Premierul spaniol a declarat la un post de televiziune că e cel mai josnic moment pe care l-a văzut în viaţa sa.

Ambasada Olandei la Madrid şi-a cerut scuze pentru incident, în timp ce o poziţie oficială a venit şi din partea preşedintelui clubului PSV Eindhoven, care vrea ca fanii vinovaţi să nu mai asiste meciurile formaţiei.

Vă reamintim, patru cerşetoare din România au fost înjosite într-o piaţă din Madrid de suporterii echipei olandeze. Aceştia au aruncat în ele cu monede şi le-au pus să facă flotări ca să primească şi alţi bani.

„Mă simt îngrozitor. Este cel mai josnic gest pe care l-am văzut în viaţa mea. Și sincer spun că ar trebui să fie luate măsuri pe căile justiției împotriva acestor autentici barbari, care ne fac să ne gândim la calitatea speciei umane. Este revoltător”, a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei.

Am văzut înregistrările şi cred că este un comportament revoltător, de care ne disociem în totalitate. Vom face tot posibilul să-i găsim pe vinovaţi, iar dacă-i găsim, vor avea probleme serioase. În plus, vom lua în calcul să le interzicem accesul pe stadion sau chiar mai mult de-atât”, a spus Toon Gerbrands, preşedintele PSV Eindhoven.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri