Sari la conținut

Republica Moldova: Premierul Valeriu Streleț cere demisia șefului Centrului Național Anticorupție

  

Valeriu Streleț a declarat că este prerogativa premierului să aibă o astfel de inițiativă și că „este deja la discreția președintelui (Nicolae Timofti - n.r.) dacă îl va demite sau nu”.

Anterior, după o ședință a Consiliului Politic Național al PLDM, Valeriu Streleț a anunțat că PLDM va rămâne la guvernare și că va veni cu inițiative de reforme, iar „unele din acestea ar putea fi incomode pentru unii parteneri de coaliție”, informează Agerpres.

Valeriu Streleț, care a preluat joi conducerea Partidului Liberal Democrat, a calificat decizia parlamentului de la Chișinău de a retrage imunitatea lui Vlad Filat drept „un spectacol bine regizat”.

Vlad Filat, fost premier și președinte al PLDM, este anchetat de CNA pentru presupuse acte de corupție și implicare directă în fraude bancare.

Republica Moldova a intrat într-o zonă de destabilizare politică, conform unor analiști de la Chișinău, care anticipează ruperea actualei coaliții de la putere și căderea guvernului condus de premierul Valeriu Streleț în viitorul apropiat.

Citiți și

VIDEO. Vlad Filat a fost reținut pentru 72 de ore. Au loc percheziții la domiciliul său și la sediul partidului

Scandalul Vlad Filat, în presa internațională

Rămâne Republica Moldova orientată către Vest după reținerea lui Vlad Filat? Răspunsul lui Dan Dungaciu