Scandalul afișului din Spania ia amploare. Reacția unui fotomodel care a apărut în poster fără să știe și fără proteza pentru picior

Data actualizării: Data publicării:
Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pentru sezonul estival, pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă
Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pentru sezonul estival, pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă. Foto: Ministerul egalitatii din Spania

Un fotomodel din Marea Britanie acuză guvernul din Spania că i-a folosit imaginea fără permisiune, în fotografia de campanie pentru încurajarea femeilor de a merge la plajă indiferent de cum arată. În plus, ea acuză că poza a fost editată, iar proteza ei pentru picior a fost eliminată, scrie BBC.

Fotografia a fost folosită ca parte a unei campanii de lansate de Ministerul Egalității din Spania.

Dar Sian Green-Lord, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a aflat despre campanie doar atunci când prietenii i-au trimis mesaje în legătură cu aceasta.

Ea este a doua femeie prezentată în campanie, care spune că fotografiile i-au fost folosite fără permisiune. Vineri, Nyome Nicholas-Williams, din Londra, a declarat pentru BBC că o fotografie de pe pagina ei de Instagram a fost folosită în posterul lansat de Institutul Spaniol pentru Femei.

Posterul respectiv arată cinci femei - inclusiv una care a suferit o mastectomie - pe o plajă sub sloganul "Și vara este a noastră". Green-Lord este văzută în stânga imaginii, în partea de jos.

Dar Sian Green-Lord a povestit pe Instagram că "tremură de furie" după ce a văzut că fotografiile ei au fost editate pentru a fi eliminată proteza de picior, iar costumul de baie a fost modificat.

"Nici nu știu cum să explic cât de multă furie simt în acest moment. Un lucru este folosirea imaginii mele fără permisiunea mea. Dar este altceva să îmi editezi corpul. Nici nu mai știu ce să spun, este mai mult decât o greșeală", a spus tânăra de 32 de ani din Marea Britanie.

Piciorul tinerei a fost amputat după ce a fost lovită de un taxi în timp ce se afla în vacanță la New York în 2013. S-a întâmplat când se plimba cu o prietenă în Manhattan, iar mașina a ajuns pe trotuar.

Joi, creatorul campaniei, Arte Mapache, și-a cerut scuze pentru că a folosit fotografiile fără permisiune: "Având în vedere controversa, justificată, privind drepturile de imagine, am decis că cea mai bună modalitate de a repara daunele care au rezultat din acțiunile mele este să împart banii pe care i-am primit pentru lucrare cu persoanele din poster. Sper să pot rezolva toate acestea cât mai curând posibil, îmi accept greșelile și de aceea încerc acum să repar pagubele produse".

Guvernul spaniol nu a comentat încă această controversă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri