Spania a înregistrat noi "temperaturi istorice", -25,4 grade Celsius. Mai multe străzi din Madrid sunt în continuare blocate

Data actualizării: Data publicării:
zapada in spania, masini inzapezite
Două persoane deszăpezesc masinile după ninsoarea abundenta din Spania. FOTO: Agerpres

Spania se confruntă cu ger năpraznic, înregistrând temperaturi negative istorice de până la -25,4 grade Celsius. Frigul a complicat și procesul de deszăpezire în Madrid, acolo unde în continuare nămeții blochează mai multe străzi. O mare parte din centrul şi estul ţării este încă acoperită de zăpadă, după cea mai gravă furtună care a afectat Spania în ultimele decenii, numită Filomena. 

Furtuna a adus de asemenea ploi abundente în alte părţi ale Spaniei şi a provocat moartea a trei persoane la sfârşitul săptămânii trecute. În timp ce o mare parte a ţării este în prezent afectată de un val de frig, două persoane fără adăpost au fost găsite moarte luni în Barcelona, potrivit autorităţilor locale, citate de Agerpres. Corpurile prezentau semne de hipotermie.

În centrul şi estul Spaniei, mercurul termometrelor a scăzut la -25,4 grade într-un sat din regiunea Aragon, la nord-est de Madrid, a anunţat agenţia meteorologică AEMET, referindu-se la temperaturi "istorice".  Potrivit purtătorului de cuvânt al AEMET, este "posibil să fi fost una dintre cele mai reci nopţi din ţară de câteva decenii", mai scrie sursa citată. 

Capitala Madrid a înregistrat cea mai scăzută temperatură în ultima jumătate de secol, -10,8 grade Celsius. Pe aeroportul Barajas înregistrându-se chiar -13,2 grade Celsius, a raportat AEMET.

La trei zile după furtuna de zăpadă, în capitală se simţea în continuare lipsa plugurilor de zăpadă şi a sacilor cu sare. Drumurile principale au fost curăţate şi câteva linii de autobuz şi-au reluat circulaţia marţi dimineaţă, însă multe străzi secundare au rămas acoperite de zăpadă. În schimb, metroul funcţionează 24 de ore pe zi începând din acest week-end.

Noaptea glacială a provocat întreruperi în furnizarea apei pe mai multe străzi ale capitalei, conform jurnaliştilor AFP, citați de Agerpres.

Potrivit agenţiei meteorologice, temperaturile urmează să crească în zilele următoare.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri