Spania. Infanta Cristina, cercetată penal, suspectată de trafic de influenţă

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-09-12h49m18s43

Infanta Cristina este bănuită că şi-ar fi ajutat soţul, pe Ducele de Palma, să deturneze bani publici, fapte pentru care acesta a fost deja trimis în judecată. Anchetatorii spun că o serie de mesaje electronice dintre infantă şi duce ar demonstra implicarea prinţesei în afacerile ilegale. Un magistrat din insulele Baleare o va interoga pe principesă.

Ca orice persoană cercetată penal, ar putea fi condamnată la închisoare, în cazul în care se va demonstra implicarea ei în afacerile asociaţiei NOS, aparţinând contelui, pe numele său Inaki Urdangarin. Asociaţia în cauză este o fundaţie sportivă, la cârma căreia s-a aflat Ducele de Palma. În 2011, acesta a fost acuzat că s-a folosit de organizaţie pentru a realiza profituri ilegale.

Fundaţia a primit peste 7 milioane de euro din fonduri publice pentru organizarea unor evenimente, dar nimeni nu a verificat dacă banii au fost folosiţi într-adevăr pentru acele evenimente.

Inaki Urdangarin a susţinut permanent ca nici un membru al familiei regale nu ştia de afacerile sale, cu toate că infanta Cristina este acţionar la una dintre firmele implicate în dosar.

Principesa şi contele s-au căsătorit în 1997 şi au împreună patru copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri