Teroristul de la Nisa ar fi avut complici. Procurorii francezi cer arestarea a 5 suspecţi

Data publicării:
atentat nisa 2 GettyImages-547486728-2

Foto: Gulliver/GettyImages

Trei dintre cei cinci suspecţi pentru care procurorii cer arestarea au origini tunisiene, un altul are dublă cetăţenie franceză şi albaneză şi încă unul este albanez. Nicinul nu a fost până acum în evidenţa serviciilor speciale, a precizat procurorul general al Franţei. Ei sunt acuzaţi că acţionau ca o grupare care intenţiona să comită atentate teroriste. În dreptul lor sunt trecute mai multe acuzaţii privind traficul şi deţinerea de arme.

Mohamed Bouhlel, autorul atentatului de la Nisa din urmă cu o săptămână, „a beneficiat de susţinere şi de complici în pregătirea şi comiterea atacului”, a declarat Francois Molins. Procurorul general al Franţei spune că informaţiile oferite de telefonul mobil al teroristului şi de lista apelurilor sale au stabilit numeroase contacte între Modamed Bouhlel şi cei cinci suspecţi anchetaţi acum. Astfel de legături reies şi din istoricul camionului şi al armelor. Sunt cele mai noi informaţii din dosarul la care lucrează mai mult de 400 de anchetatori, a precizat procurorul general.

În acelaşi timp, Francois Molins spune că există indicii conform cărora plănuirea atentatul de la Nisa a început în urmă cu mult timp. Procurorul a dat ca exemplu două fotografii făcute de Mohamed Bouhlel pe Promenade des Anglais. Una dintre ele era din mai 2015, a doua de la focul de artificii de pe 14 iulie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri