UE a aprobat un nou ajutor militar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Charles Michel și Volodimir Zelenski dau mâna
Al cincilea ajutor UE pentru Ucraina aduce valoarea totală a asistenței militare europene de la începerea agresiunii ruse la circa 2,5 miliarde de euro. În poză: Charles Michel, preşedintele Consiliului European (stânga) și președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Miniştrii europeni de externe au aprobat încă un pachet de ajutor militar oferit Ucrainei de UE, în valoare de 500 de milioane de euro, a anunţat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite agenţia DPA.

„Europa continuă să susţină pacea şi să apere valorile noastre”, a justificat Michel acest nou ajutor destinat în principal înarmării Ucrainei, al cincilea oferit de UE şi care aduce la circa 2,5 miliarde de euro valoarea asistenţei militare europene oferite acestei ţări de la începerea agresiunii ruse pe 24 februarie.

Ajutorul constă în armament, echipamente, combustibili şi materiale sanitare şi este finanţat prin „Facilitatea Europeană pentru Pace” (EPF), un mecanism separat de bugetul UE, scrie Agerpres.

În plus faţă de ajutorul militar acordat la nivelul UE, state membre ale blocului comunitar au livrat Ucrainei arme, muniţii şi alte materiale pentru armată de asemenea prin înţelegeri bilaterale cu aceasta.

Miniştrii europeni de externe au aprobat noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina în cadrul unei întâlniri ce are loc la Bruxelles unde dezbat și adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importurilor de aur rusesc în UE.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri