Un lider regional din Franța a criticat restricțiile impuse de Germania la graniță. "Am fost surprins de brutalitatea deciziei"

Data publicării:
frontiera germaniei semn de atentionare stop politia in germana
Germania înăsprește condițiile de intrare în țară. Foto: Thomas Niedermueller/ Getty Images

Un lider regional din Franţa a criticat dur decizia Germaniei de a impune restricţii de circulaţie, din cauza mutaţiilor coronavirusului, pentru persoanele care vin din regiunea franceză Moselle, potrivit Mediafax.

Germania a anunţat duminică restricţii de călătorie între landurile Saarland şi Rheinland-Pfalz şi departamentul francez Moselle. Persoanele care vor să treacă din regiunea Moselle în Germania trebuie să prezinte rezultate negative la teste Covid-19, efectuate în ultimele 48 de ore, conform publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

"Am fost surprins de spontaneitatea şi de brutalitatea deciziei", a reacţionat Jean Rottner, preşedintele Consiliului Regional din Zona de Est a Franţei.

"De câteva săptămâni se încearcă ajungerea la un nivel european de cooperare, dar suntem blocaţi într-o decizie centrală a Germaniei. Înţeleg preocupările legitime ale Germaniei, dar lucrurile ar fi trebuit gestionate diferit de mult timp", argumentează Jean Rottner, conform cotidianului Le Figaro.

După summitul liderilor europeni de joi și vineri, cancelarul german Angela Merkel spunea că nu se așteaptă să impună, momentan, măsuri mai dure la granița cu regiunea franceză Moselle.

Cei 27 de lideri ai UE au căzut de acord, după summitul online privind gestionarea pandemiei, să mențină restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații, în contextul în care statele membre încearcă să controleze apariția noilor variante de coronavirus care ar putea opri revenirea economică planificată.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri