Un polițist britanic a murit după ce a fost lovit de tren în timp ce ajuta un bărbat aflat „în dificultate” pe calea ferată

Data publicării:
masina de politie din UK Nottinghamshire
Un polițist britanic a murit după ce a fost lovit de tren în timp ce ajuta un bărbat aflat „în dificultate” pe calea ferată. Foto: Facebook / Nottinghamshire Police

Un polițist din Nottingham, Marea Britanie, a murit după ce a fost lovit de tren în timp ce salva un „om aflat în dificultate” pe șinele de cale ferată, scrie Sky News

Sergentul Graham Saville a suferit răni grave joia trecută, după ce a fost lovit de tren în timp ce salva un bărbat de pe calea ferată. Polițistul a fost dus la Centrul Medical Queen's din Nottingham.

Ofițerul în vârstă de 46 de ani a murit marți la spital, înconjurat de familie, au spus reprezentanți ai Poliției. Bărbatul de 29 de ani care a fost salvat de polițist se electrocutase, însă nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol.

Steagurile de la toate secțiile de poliție din toată țara vor fi arborate în bernă, în semn de respect.

„Astăzi este o zi de doliu pentru întreaga familie a poliției”, a declarat comandantul Kate Meynell.

Ea l-a descris pe sergentul Saville drept un „coleg extrem de respectat și popular” a cărui moarte „a venit ca un șoc enorm pentru noi toți”.

Meynell a spus că este „imposibil de exprimat în cuvinte cât de devastatoare este această veste pentru toți cei care l-au iubit și l-au respectat pe Graham”.

„Joi a plecat la muncă pentru a proteja oamenii din Nottinghamshire, și este o dovadă a curajului și a dăruirii sale ca ofițer de poliție, că a fost rănit mortal în timp ce încerca să salveze viața unui alt bărbat. Serviciul și sacrificiul lui nu vor fi uitate niciodată”a adăugat Meynell.

„Transmit cele mai sincere condoleanțe familiei și colegilor de la Poliția Nottingham ai sergentului Graham Saville, care și-a pierdut viața după ce a salvat un bărbat aflat în dificultate pe o linie de cale ferată”, a declarat ministrul de Interne Suella Braverman.

„Le datorăm ofițerilor noștri de poliție o imensă recunoștință pentru curajul lor”, a adăugat aceasta.

O campanie de ajutorare a familie a fost inițiată de către colegi, astfel că până marți seara s-au strâns peste 60.000 de lire sterline pentru familia ofițerului.

O anchetă asupra incidentului, condusă de Poliția Britanică de Transport (BTP), este în desfășurare.

„Cercetările au confirmat că ofițerul a fost lovit de un tren în timp ce intervenea la un incident în care era implicat un bărbat”, a declarat un reprezentant al autorităților.

„Bărbatul, un tânăr de 29 de ani, a suferit răni prin electrocutare și, de asemenea, a fost transportat la spital. Rănile nu îi pun viața în pericol”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri