VIDEO. Papa Francisc a condus rugăciunea „Tatăl Nostru”: „Să implorăm milostivire împreună, creştini din orice Biserică şi Comunitate”

Data publicării:
papa

Papa Francisc a condus miercuri la 12:00, ora Romei, rugăciunea "Tatăl Nostru" în biblioteca Palatului Apostolic, la care îi invitase să participe pe toţi liderii bisericilor şi pe creştinii de toate confesiunile, într-un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus.

Rugăciunea, transmisă în direct pe canalul YouTube Vatican News, a fost precedată de o scurtă introducere a suveranului pontif în care i-a îndemnat pe toţi creştinii ''să implore împreună milostivire asupra întregii omeniri, greu încercată de pandemia de coronavirus", conform Vatican News.

"Dragi fraţi şi surori", a spus papa în scurta sa introducere, "astăzi ne-am dat întâlnire toţi creştinii din lume ca să ne rugăm împreună Tatăl Nostru, rugăciunea pe care ne-a învăţat-o Iisus. Ca fii plini de încredere ne adresăm Tatălui. O facem în toate zilele, de mai multe ori pe zi; dar în acest moment vrem să implorăm milostivire pentru omenirea greu încercată de pandemia de Coronavirus. Şi o facem împreună, creştini din orice Biserică şi Comunitate, de orice tradiţie, de orice vârstă, limbă şi naţiune", scrie Agerpres.

Papa Francisc a îndemnat "să ne rugăm pentru bolnavi şi familiile lor, pentru operatorii sanitari şi cei care îi ajută, pentru autorităţi, forţele de ordine şi voluntari, pentru slujitorii comunităţilor noastre".

"Astăzi", a spus la final papa Francisc făcând referire la sărbătoarea Bunei Vestiri, "mulţi dintre noi celebrează Întruparea Cuvântului în sânul Fecioarei Maria, când în al său 'Iată-mă', smerit şi deplin, s-a oglindit acel 'Iată-mă' al Fiului lui Dumnezeu. Ne lăsăm şi noi cu toată încrederea în mâinile lui Dumnezeu şi, cu o singură inimă şi un singur suflet, ne rugăm: Tatăl Nostru...".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După rugăciunea în limba latină condusă de papa Francisc, transmisiunea pe internet a continuat pe site-ul Vatican News cu recitarea antifonului marian "Îngerul Domnului" şi cu rozariul oficiat în bazilica San Pietro de cardinalul Angelo Comastri, vicarul Sanctităţii Sale pentru Statul Cetăţii Vaticanului.

Miile de dieceze ale Bisericii catolice, de pe toate continentele, s-au mobilizat în funcţie de mijloacele proprii şi au invitat toţi credincioşii catolici la rugăciune, iar în numeroase biserici s-au tras clopotele la ora 12:00 pentru a aminti această importantă întâlnire de rugăciune.

La rândul său, Patriarhatul ecumenic al Costantinopolului şi-a făcut cunoscută participarea la rugăciunea din această zi pentru oprirea pandemiei. Aceeaşi intenţie a fost anunţată şi de liderul Bisericii anglicane, arhiepiscopul Justin Welby, care, într-un mesaj pe Twitter, a afirmat: "Ne vom ruga Tatăl Nostru împreună cu papa Francisc şi alte milioane de persoane din lume. Te rog, uneşte-te la rugăciunea noastră, oriunde te-ai afla". Totodată, Conferinţa Bisericilor Europene (KEK), asociaţia Bisericilor creştine din Europa, a invitat toate confesiunile să adere la această rugăciune.

Momentul de rugăciune din această zi a fost anunţat duminica trecută, 22 martie, de papa Francisc, care a invitat toţi capii Bisericilor şi pe toţi creştinii de orice confesiune să se unească în rugăciune pe 25 martie, Buna Vestire, ca să ceară împreună oprirea pandemiei. "La pandemia virusului", spunea atunci pontiful, "vrem să răspundem cu universalitatea rugăciunii, a compasiunii, a tandreţii". "Să rămânem uniţi. Să ne facem simţită apropierea faţă de persoanele care sunt mai singure şi mai încercate", a adăugat suveranul pontif cu acea ocazie.

În acelaşi spirit, papa Francisc a anunţat duminica trecută un alt moment de rugăciune - specific, dar nu exclusiv - al Bisericii catolice, pe care îl va conduce vineri, 27 martie, la ora locală 18:00 în Piaţa Sfântul Petru, în absenţa credincioşilor: "Vă invit încă din acest moment", a spus în timpul rugăciunii Angelus papa Francisc, "să participaţi cu toţii în mod spiritual prin mijloacele de comunicare". "Vom asculta Cuvântul lui Dumnezeu, vom înălţa rugămintea noastră, vom adora Preasfântul Sacrament, cu care, la încheiere, voi da Binecuvântarea Urbi et Orbi, ce va fi însoţită de posibilitatea de a primi indulgenţa plenară", a adăugat papa Francisc.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri