Viktor Orban amenință Occidentul cu un val de migranți: „Dacă aveţi nevoie de ei, luaţi-i”

Data publicării:
premierul ungariei, viktor orban, tine un discurs
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

O nouă declarație controversată a premierului ungar: Viktor Orban s-a oferit să deschidă în Ungaria coridoare prin care refugiaţii şi migranţii să poată ajunge în Vest, dacă Occidentul dorește acest lucru.

„Dacă aveţi nevoie de ei, luaţi-i”, a declarat Viktor Orban vineri vineri, într-un interviu radiofonic, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

El şi-a exprimat convingerea că diferitele variante de coronavirus sunt aduse de migranţi, însă nu a oferit nicio dovadă în sprijinul afirmaţiei sale.

Viktor Orban, premier suveranist care conduce Ungaria din 2010, a luat măsuri pentru a face practic imposibil ca cineva să aplice pentru azil în ţara sa.

În 2015, a ridicat un gard de metal la graniţa cu Serbia, în sudul ţării.

Refugiaţii şi migranţii reţinuţi în Ungaria sunt expulzaţi înapoi în Serbia de către autorităţi, fără alte proceduri. Activiştii pentru drepturile omului şi Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) spun că această practică este ilegală.

Conform UE, politicile de azil ale Ungariei încalcă legislaţiile europeană şi internaţională. Prin urmare, Comisia Europeană a iniţiat mai multe proceduri de infringement împotriva Budapestei

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri