Viktor Orban, despre eurodeputaţii din scandalul Qatargate: Sunt aşa de mulţi, încât și-ar putea face echipă de fotbal în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban, premierul Ungariei. Foto: Profimedia Images

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a ironizat miercuri pe eurodeputaţii suspectaţi de implicare în cazurile de corupţie din Parlamentul European, despre care a spus că sunt atât de numeroşi, încât ar putea forma propria lor echipă de fotbal „la puşcărie”.

„În curând vor fi suficienţi eurodeputaţi corupţi în spatele gratiilor pentru a-şi forma propria lor echipă de fotbal la puşcărie. Cine ştie? Poate chiar vor ajunge la Campionatul European de Fotbal din 2024”, a scris Orban pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Parlamentul European a permis marţi noului Parchet European, care o are în vizor pe deputata din Grecia, Eva Kaili, aflată în centrul unui presupus scandal de corupţie legat de Qatar, să ceară ridicarea imunităţii parlamentare.

Printr-un vot aproape unanim (610 voturi pentru, 26 împotrivă şi 9 abţineri), eurodeputaţii, reuniţi la Strasbourg, au acceptat o modificare a regulamentului de funcţionare internă a instituţiei pentru a permite ridicarea imunităţii europarlamentarilor.

Până în prezent, doar autorităţile unui stat membru al Uniunii Europene erau în măsură să facă acest lucru.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri