Un avion de evacuare al Turciei a fost găurit de gloanțe în Sudan

Data actualizării: Data publicării:
avion sudan
Un avion Saudia a fost lovit de gloanțe când se pregătească sa decoleze din Khartoum, în timpul loviturii de stat. Foto: Profimedia

Un avion al Turciei a fost atacat cu gloanțe pe aeroportul Wadi Seidna din Sudan, anunță ministerul turc al Apărării. Aeronova urma să evacueze cetățenii blocați în Sudan. Armata sudaneză dă vina pe forțele paramilitare.

Anunțul a fost făcut inițial de către armata Sudanului, care a transmis vineri că forțele paramilitare RSF au împușcat un avion de evacuare al Turciei în timp ce aeronava ateriza pe aeroportul Wadi Seidna.

Potrivit sursei citate, un membru al echipajului ar fi fost rănit în atac, iar avionul a fost avariat.

Aeronova a aterizat în siguranță și este reparată, a adăugat armata Sudanului în declarația sa, potrivit The Guardian.

Ulterior, ministerul turc al Apărării a confirmat informația. „S-au tras gloanțe în avionul nostru de evacuare C-130, care se îndrepta spre Wadi Seidna pentru misiunea de evacuare a cetățenilor noștri blocați în Sudan, unde confruntările continuă. Avionul nostru a aterizat în siguranță. Deși nu există persoane rănite printre personalul nostru, se efectuează verificările necesare pe aeronavă”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit Reuters, citată de The Guardian, RSF a negat că ar fi tras în aeronava turcă și a transmis că armata sudaneză „răspândește minciuni”.

„Forțele noastre au rămas strict angajate în armistițiul umanitar asupra căruia am convenit încă de la miezul nopții și nu este adevărat că am vizat vreo aeronavă pe Wadi Seidna din Omdurman”, a spus RSF într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri