Un avion de vânătoare rus a interceptat un avion german deasupra Mării Baltice, afirmă armata rusă

Data publicării:
Aeronavă de luptă Suhoi Su-27 a Forțelor Aeriene ale Federației Ruse.
Aeronavă de luptă Suhoi Su-27 a Forțelor Aeriene ale Federației Ruse. Foto: Profimedia

Armata rusă a anunţat miercuri că a trimis un avion de vânătoare pentru a intercepta o aeronavă a marinei germane care se apropia de graniţă deasupra Mării Baltice, fără a provoca niciun incident, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„La 12 aprilie 2023, serviciile ruse de control al spaţiului aerian deasupra Mării Baltice au detectat o ţintă aeriană care se apropia de graniţa rusă”, a indicat Ministerul Apărării pe Telegram. Un avion de luptă Su-27 a decolat şi a identificat aeronava ca fiind „un avion de patrulare de bază P-3C Orion al marinei germane”, potrivit sursei citate.

După sosirea aeronavei ruseşti, „aeronava militară străină s-a îndepărtat de graniţa cu Rusia, iar avionul de vânătoare rus a revenit în siguranţă pe aerodrom”, a adăugat ministerul. Aparatul german nu a încălcat graniţa, a precizat sursa citată.

Incidentele în care sunt implicate avioane ruseşti şi aeronave din ţări membre NATO s-au înmulţit în ultimii ani, chiar înainte de începerea conflictului din Ucraina. Astfel de incidente au avut loc adesea deasupra Mării Baltice, dar şi în Marea Neagră şi în alte părţi.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri