Un avion F35 s-a prăbușit în Marea Mediterană din motive necunoscute. Aeronava valora 100 milioane de lire sterline

Data actualizării: Data publicării:
Avion F-35 care se pregătește să decoleze de pe HMS Queen Elizabeth
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Un avion cu reacție F35 britanic s-a prăbușit în Marea Mediterană, miercuri, în timpul unui zbor de rutină, relatează Sky News. Pilotul a reușit să se catapulteze la timp, însă aeronava de 100 de milioane de lire sterline a ajuns pe fundul mării.

Nu sunt încă informații care să ateste că ar fi fost vorba de acțiuni ostile, însă o investigație va determina dacă a fost vorba de vreo defecțiune a avionului sau de eroare umană.

Avionul de ultimă generație RAF F35 nu a fost încă recuperat din mare. Aeronava valorează aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

Un purtător de cuvânt al ministerului britanic al apărării a declarat că „un pilot de F35 britanic, care decolase de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, s-a catapultat în timpul unui zbor de rutină deasupra Mediteranei, în această dimineață”.

HMS Queen Elizabeth este portavionul navă-amiral al flotei britanice și este pentru prima dată când are loc un astfel de incident în legătură cu ea. Pe portavion se mai află opt alte F35 britanice și 10 americane.

„Pilotul a fost salvat și a revenit, în siguranță pe navă, iar o investigație a fost pornită, nu putem comenta la acest moment”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri